Op maat

Boot Fitting

Jouw gepersonaliseerde schoen

Bootfitting is een veelgehoorde kreet de laatste jaren, maar wat betekent bootfitting nu eigenlijk?
Wij verstaan onder Bootfitting het aanpassen oftewel personaliseren van de skischoen aan jouw voet.

Begin bij de basis

Er zijn veel manieren om een schoen te personaliseren, maar het allerbelangrijkste is om bij de basis te beginnen.

Bij ieder klant wordt een professionele 3D voetscan gemaakt, zodat wij precies weten welke leest het beste bij jouw past. Wij meten breedte van voor- en middenvoet en ook de hak, de omtrek van je voorvoet, de instaphoogte, het onderbeen en kuitomvang. Last but not least de stand van je hielbeen. M.a.w. Meten is Weten!

Je begrijpt dat er “specialisten” rondlopen die denken met nattevingerwerk jou een skischoen te kunnen verkopen. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met skischoenen en blijven met onze tijd meegaan. Wij verkopen jou ook geen skischoen, wij adviseren jou bij de keuze van de skischoen die het beste bij jou past.

Het proces

Wij maken gebruik van de Fischer 3D voetscanner. Dit is een voetscanner die door CORPUS-E en Fischer samen ontwikkeld is. Wij voeren een aantal gegevens in en er wordt in 17 seconden een volledige scan van jouw voet gemaakt. De data van deze scan wordt via de Cloud verstuurd naar CORPUS-E die deze data analyseert en vergelijkt met andere skiërs wereldwijd. Ook de skischoen fabrikanten maken gebruik van deze data voor de ontwikkeling en de pasvorm van hun skischoenen. Door de data van jou met de data van de skischoen fabrikanten te vergelijken komt het eerste advies “op maat “er al uit. Wij kunnen dan al zien of er bij een bepaald model schoen problemen te verwachten zijn en waar deze problemen te verwachten zijn.

Meten is weten, maar voelen moet je altijd nog zelf doen. Na een uitgebreide analyse gaan wij sámen aan het werk met de skischoenen die het meest geschikt voor jou zijn. Met 5 merken skischoenen hebben wij genoeg vergelijkingsmateriaal. Nu komt het belangrijkste, jouw gevoel bij de skischoen.
Door je schoenen enige tijd te passen en te vergelijken VOEL jij wat het prettigste is. Die schoen wordt de uitgangsbasis voor het Bootfitten.
Je kan de schoen opsplitsen in: 

 1. Binnenschoen:

  Een binnenschoen is beperkt aanpasbaar. Iedere zichzelf respecterende fabrikant heeft een thermisch verwarmbare binnenschoen. Deze binnenschoen past zich d.m.v. warmte, hetzij lichaamswarmte of mechanische warmte (Föhn), aan jou voet aan. Dit valt bij ons niet onder bootfitting.

  Een binnenschoen is echter ook volledig op maat te maken. Dit is een binnenschoen die met een foam (schuim) gevuld wordt en zodoende exact naar jouw voet gevormd wordt. Wij gebruiken dit bij zeer smalle voeten, zeer specifieke problemen of na letsel. Denk aan een gecompliceerde beenbreuk. Echter kan dit type binnenschoen ook gebruikt worden om de oude binnenschoen te vervangen. Deze Foam binnenschoen worden alleen gemaakt in combinatie met een maatwerk inlegzool. Het doel van deze maatwerk inlegzool is om zoveel mogelijk ondersteuning voor jouw voet te creëren. Zie het als een huis. Zonder goede fundering, krijg je nooit een fatsoenlijk huis.

 2. De schaal:

  De schaal kan in principe bij iedere skischoen gefit worden, maar de mogelijkheden zijn niet bij iedere schoen even uitgebreid. Een skischoen die niet over een kunststof schaal met memory functie beschikt wordt al moeilijker te fitten. Hier moeten we “frezen” maar dat is eigenlijk alleen goed te doen bij echte race schoenen. Daar is de wand, van wegen de stijfheid veel dikker.

  Bij Quanjel Snow Sport werken wij alleen nog maar met “thermisch vervormbare schalen met memory functie” Alle schalen kunnen wij op diverse manieren verwarmen. De ene manier is niet de andere. Zo is er verschil in kunststoffen die weer om een andere verwarming methode of temperatuur vragen. Moet alleen de hak, de voorvoet, de gehele voet, de gehele schoen of misschien maar een speciale plek gefit worden. Moet hij breder of wellicht smaller gefit worden. Klopt de stand van jouw onderbeen met de stand van jouw voet en heel belangrijk: krijg je genoeg druk op je ski?

  Je begrijpt dat hier vakmanschap nodig is om jou zo goed mogelijk te helpen. Wij hebben deze expertise in huis. Eigenlijk gewoon meer dan 40 jaar expertise

Het kan voorkomen dat jij toch nog een drukplaats ervaart en dat jij graag je skischoen gerefit wilt hebben. Uiteraard kun jij daar ook bij ons voor terecht. Wij geven jou graag alle aandacht om dit op te lossen. Nu is aandacht ook tijd en die nemen wij. We hebben daarom ook besloten dat wij geen Refit doen in de weekenden. Door de mogelijke drukte kunnen wij jou dan de tijd niet geven waar jij recht op hebt. Je kunt voor een refit van Maandag t.m. vrijdag bij ons terecht.